• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 



Gezonde spinazie quiche


Gezonde spinazie quiche

Dit heb je nodig

Toevoegen aan winkelmand

Deel dit recept

Gezonde quiche met spinazie, zalm en pijnboompitten!

En wat eten we vanavond weer? Of wat schotel je op tafel als er onverwachts wat eters aan willen schuiven? Met deze gezonde quiche vol verse spinazie, zalm, geitenkaas en pijnboompitten zit jij vast en zeker goed!

Ingredienten quiche

  • 5 a 6 plakjes bladerdeeg (deeg voor hartige taart) genoeg om de bodem en zijkanten van de bakvorm mee te bedekken.
  • 500 gram verse spinazie
  • Half teentje knoflook in stukjes gesneden
  • 4 eieren
  • 2 grote stukken verse zalmfilet in stukjes gesneden
  • 200 ml kwark naturel (kies zelf voor magere/half volle en voor volle als je een romigere saus wilt)
  • 125 a 150 gr geitenkaas naturel
  • 2 eetlepels provencaalse kruiden
  • Snufje peper/zout
  • Kokosolie

En zo bereid je de gezonde quiche:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Beleg de ingevette bakvorm met het deeg totdat de bodem en zijkanten volledig zijn bedekt. Zorg dat het deeg elkaar overlapt als je plakjes gebruikt. 
  3. Doe een beetje kokosolie in een pan en doe de knoflook erin. Voeg daarna de verse spinazie beetje bij beetje in de pan. Bak de spinazie totdat deze slinkt. 
  4. Voeg de stukjes zalmfilet toe en zet de pan op laag voor 1 a 2 minuten.  
  5. Snijd/brokkel in de tussentijd de geitenkaas in kleine stukjes.  
  6. Schep nu de spinazie met zalm in de quiche en verdeel dit over de quiche bodem. Verdeel hierna de geitenkaas gelijkwaardig over de quiche en meng zonodig met een lepel nog alles door elkaar.
  7. Klop nu de 4 eieren in een kom los met een garde, voeg de kwark toe en de kruiden. Even roeren tot er een glad mengsel ontstaat.
  8. Schenk het eimengsel nu over de quiche heen.
  9. Top af met ongeveer 2 handjes pijnboompitten die je als laatste verdeelt over de bodem.
  10. Zet de quiche nu voor 35 minuten in de oven. 

* Tip: serveer bij de quiche een lekkere zelfgemaakte salade van rucola, met een beetje balsamico,  verse tomaatjes, radijs en wat droog geroosterde pijnboompitten voor een mooie toevoeging aan je quiche! Smullen maar!

ENJOY!