• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 



Gevulde pompoen


Gevulde pompoen

Dit heb je nodig

Toevoegen aan winkelmand

Deel dit recept

Gevulde flespompoen met quinoa, kip & geitenkaas

Pompoen is gezond en licht zoet van smaak. Een heerlijke groente die vooral in de herfst en wintermaanden erg populair is. Deborah, een van onze volgers deelde haar heerlijke recept met ons en na wat uitproberen onstond deze heerlijke flespompoen!

Wil jij ook eens wat anders serveren voor jezelf of je gasten maar dan wel een gezonde en verantwoorde maaltijd? Deze pompoen maaltijd zit boordevol vitaminen en vezels door de rijke hoeveelheid groenten. Daarnaast bevat dit avondmaal ook eiwitten door de quinoa en kipfilet en nog eens gezonde vetten! 

Ingredienten voor 4 heerlijke gevulde pompoenen helften:

  • 75 gram quinoa
  • 2 flespompoenen
  • kokosolie of ghee om mee in te vetten en te bakken
  • 250 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • snufje zeezout en peper
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 1 paprika1/2 rode peper
  • 75 gr geitenkaas
  • handje verse peterselie

Bereiding van deze heerlijke gezonde gevulde flespompoenen:

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  2. Spoel de quinoa schoon met koud water en kook de quinoa in ongeveer 12 minuten gaar.
  3. Was de flespompoenen en snijd ze doormidden. Verwijder de pompoenpitten, gebruik hiervoor een lepel *
  4. Smeer de binnen en buiten kant van de pompoenstukken in met wat kokosolie en rooster ze daarna voor ongeveer 40 minuten in de oven.
  5. Breng nu de kipfiletblokjes op een snijdplank op smaak en meng dit met de komijnpoeder, kurkuma, een beetje (kokos)olie, snufje zeezout en peper.
  6. Maak nu ook de groenten schoon en snijd in stukjes: dus de, ui knoflook, courgette, paprika en als je wat van pittig houdt de rode peper schoon en snijd alles in kleine stukjes.
  7. Verhit in een ruime koekenpan wat olie of ghee en bak de ui en knoflook als eerste. Voeg nu de blokjes kipfilet toe en bak dit ongeveer 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg als laatste de in blokjes gesneden groenten toe en bak nog een paar minuten door. Zorg dat de kip gaar is en voeg de quinoa door het kip groentemengsel heen.
  8. Verdeel als laatste de geitenkaas over de kip, quinoa en de groenten in de pan en laat dit 1 a 2 minuten zacht worden. Haal de pan daarna van het vuur.
  9. De pompoen helften zijn nu ongeveer klaar en je kunt zien dat ze gaar zijn als ze zacht zijn (prik met een sateprikker)
  10. Haal de pompoen uit de oven en lepel het grootste gedeelte van de pompoen uit, meng het vruchtvlees van de pompoen met het kip groente mengsel en de quinoa in een grote kom.
  11. Schep nu de vulling uit de kom in de pompoen helften en bedek de helften met een beetje verse peterselie.

* Tip: ben je gek op pompoenpitten? Gooi deze dan niet weg maar bewaar ze als je ze verwijderd en rooster ze nog in een droog pannetje en verdeel met de peterselie als garnering!

Ben je gek op pompoen en wil je nog meer makkelijke gerechten klaarmaken? Probeer dan ook eens onze favoriete pompoen recepten: