• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 



Gevulde paprika met gehakt


Gevulde paprika met gehakt

Dit heb je nodig

Toevoegen aan winkelmand

Deel dit recept

Gevulde paprika met gehakt en geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 grote rode en/of gele paprika’s
  • 400 gram mager gehakt
  • 2 tomaten
  • 1 peen
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • Handje pijnboompitten
  • Bouillonblokje
  • Bosje basilicum
  • Peper & zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij van alle paprika’s het bovenste gedeelte eraf (zodat je een soort hoedje krijgt dat je er later weer op kan zetten) en doe alles in een grote pan met een laagje water. Breng aan de kook en laat ze vervolgens zachtjes beetgaar stomen (niet te zacht anders scheuren ze en kan de vulling er niet meer in).
  3. Snij de ui, knoflook, tomaten en peen in kleine stukjes en bak ze met kokosolie in een grote wokpan. Voeg hierna het gehakt toe totdat het gaar is.
  4. Breng dit op smaak met een bouillonblokje, peper en zout en fijngesneden basilicum.
  5. Dan brokkel je de geitenkaas in stukjes en voeg je dit toe bij de pan met en het gehaktmengsel.
  6. Als de paprika’s inmiddels beetgaar geworden zijn, haal je ze uit de pan. Haal de pitjes eruit en vul de ruimte met het gehaktmengsel.
  7. Zet het ‘hoedje’ er weer op en zet allevier de paprika’s op een bakplaat.
  8. Stop ze in de oven voor ongeveer 25 minuten. Let ondertussen wel op dat ze niet aanbranden!