• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 



Frambozen-chiazaad jam


Frambozen-chiazaad jam

Dit heb je nodig

Toevoegen aan winkelmand

Deel dit recept

Frisse frambozen-chiazaad jam

Een lekkere chiazaad-variant op de 'gewone' frambozenjam. Door de chiazaadjes bevat de jam eiwitten, vezels en omega-3 vetten en heeft het de herkenbare gelei-achtige structuur die je krijgt als je het chiazaad weekt. Niet alleen een lekkere natuurlijke jam maar ook nog eens gezond door de vitaminen en mineralen uit de frambozen en de verzadigende werking van chiazaad draagt bij aan een lang gevoel. Ideaal als broodbeleg bij het ontbijt!

Ingrediënten voor de frambozen-chiazaad jam:

  1. 1 cup frambozen, vers of diepvries
  2. 2 eetlepels water
  3. 2 eetlepels chiazaad
  4. 1 eetlepel rijststroop/agavesiroop

Bereidingswijze recept chiazaad jam:

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender totdat het een glad mengsel is. Het kan zijn dat je wat meer water nodig hebt.
  • Giet het mengsel in een pan en verwarm op middelhoog vuur tot het begint te borrelen. Zet het vuur laag en roer 3-5 minuten tot het mengsel dikker wordt.
  • Laat het geheel afkoelen en bewaar in een luchtvrije pot in de koelkast.

Extra chiazaad informatie