Aloe vera

Aloe vera

Op een zomerse dag is een verfrissends sapje lekker. Wil je niet een suikerhoudend sapje inschenken. Maar juist iets natuurlijks? Aloë vera sap is de oplossing.    

 

 

Hoe wordt het sap gemaakt?

 

Uit de aloë vera plant wordt er uit de bladeren een gel gewonnen. De overgebleven bladeren worden fijngemalen. Hieruit wordt sap geperst. Ook zit er een klein beetje vruchtvlees in het sap. Dit zorgt voor een verfrissende ‘touch’.

 

 

 

Naast dat dit een heerlijk sapje is, is het ook nog gezond. Het bevat namelijk veel vitamines en mineralen. In aloë vera sap zit vooral vitamine A, C en E. De mineralen die in dit sap zitten zijn vooral calcium, kalium, ijzer en zink. Dit zijn voedingstoffen die vaak niet in planten voorkomen.

 

Ook bevat aloë vera meer dan 18 essentiële aminozuren.  Deze aminozuren kan het lichaam niet zelf aanmaken. Daarnaast zitten er ook fystosterolen in het sapje. Nu denk je misschien fystosterolen, wat is dat nu weer? Dit is een stof, bij sommige beter bekend als plantensterolen, die de opname van cholesterol (slecht vet) in de darmen remt. Je kan dit bijvoorbeeld ook vinden in speciale boter die het cholesterol verlagen. Dus dit kan prima in een dieet voor mensen die het cholesterolgehalte willen verlagen.

 

Daarnaast zijn er aanwijzingen dat het aloë vera de bloedspiegel gelijk kan houden. Hier moet nog wel onderzoek naar gedaan worden.

 

Denk je nu ‘ik wil een lekker en gezond sapje’. Klik dan hier om te bestellen