• Binnen 24 uur verzonden

Focaccia bloem

Zelf focaccia maken

OP VOORRAAD - Binnen 24 uur verzonden.
  • Binnen 24 uur verzonden
  • Topkwaliteit producten sinds 1974
  • Gratis levering NL vanaf 40,-
  • Gratis levering BE/DE vanaf 60,-

Focaccia bloem 

  • Puur Italiaans focaccia meel
  • Voor lekker zelfgemaakt (pluk)brood
  • Gemakkelijk recept!
  • Lekker als bijgerecht of voor bij de borrel
  • Zelf toevoegen: snufje zout, water en zakje Bruggeman gist


Ingrediënten: Italiaanse (tarwe) focaccia bloem.


Recept om zelf focaccia brood te maken

Jij wilt bij die lekkere borrelplank en hapjes zélf een vers brood serveren. Met dit recept tover jij een heerlijke focaccia op tafel!


Deze ingrediënten heb je nodig:

  1. 500 gram focaccia bloem
  2. Zout
  3. Zakje gedroogde gist
  4. 30 ml olijfolie
  5. 340 ml lauwwarm water

* Voeg optioneel voor extra smaak kruiden toe zoals gedroogde rozemarijn & knoflook

Focaccia maken:

  1. Vet een kom in met olijfolie en zet apart.
  2. Mix met een mixer alle ingrediënten door elkaar in een kom en kneed daarna met de hand of een broodbakmachine tot een brooddeeg.
  3. Wanneer je gebruik maakt van een broodbakmachine stel je deze in op deeg maken + rijzen.
  4. Wanneer je met de hand het mengsel tot een deeg kneed, lang genoeg door kneden zodat het deeg stevig wordt (10 min)
  5. Let op: het deeg is erg plakkerig maar voeg geen extra bloem toe!
  6. Wanneer je een stevig deeg hebt leg je deze in de ingevette kom en zet het voor 1 uur weg om te rijzen.
  7. Verwarm na 1 uur de oven voor op 220 graden en vet een bakplaat of vorm in met olijfolie. 
  8. Voeg het gerezen deeg toe aan de bakplaat/vorm.
  9. Trek het deeg goed uit elkaar zodat er een plat brood ontstaat en bestrijk de bovenkant met olijfolie, wat extra zout en/of rozemarijn.
  10. Bak nu het brood 20-25 minuten en laat het afkoelen op een rooster









Beoordelingen