• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 



Indische varkenshaas met quinoa en cashewnoten


Indische varkenshaas met quinoa en cashewnoten

Dit heb je nodig

Toevoegen aan winkelmand

Deel dit recept

Indische varkenshaas met quinoa en cashewnoten

Ingrediënten (4 personen)
- 500 gr varkenshaas
- 3 kopjes quinoa
- 50 gram cashewnoten
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- 2 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel ketoembar
- 1 theelepel laos
- 2 schijfjes citroen
- wat margarine
- peper en zout 

Bereidingswijze
1. Spoel de quinoa in water en zet vervolgens met een ruime hoeveelheid water op het vuur voor ongeveer 20 minuten (of totdat deze gaar is). Voeg peper/zout naar smaak toe.
2. Braad de varkenshaas in de margarine aan beide zijden mooi bruin. 
3. Versnipper de ui en pers de knoflook en bak deze allebei kort mee.
4. Voeg de ketjap, ketoembar, laos, sambal. citroen en zout en peper naar smaak toe.
5. Zet het vuur vervolgens uit en schep de marinade goed over het vlees. Laat dit een half uurtje rusten. In de tussentijd is de quinoa gaar en kan deze afgegoten worden.
6. Verwarm het geheel voor opdienen op. Stamp de cashewnoten en strooi deze over het geheel.
Dien het op met de quinoa en je hebt een lekker indonesisch-superfood gerecht!